Στον Μαρινάκη(;) η πρώτη άδεια, με προσφορά άνω των 30(!) εκατ.

Στον Μαρινάκη(;) η πρώτη άδεια, με προσφορά άνω των 30(!) εκατ.

Εν μέσω φημών για «αστρονομικές» οικονομικές προσφορές από υποψήφιους καναλάρχες, συνεχίζεται η  διαδικασία δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας. Μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες δημοπρασίες, με άγνωστο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα,  καθώς όλα γίνονται «εν κρυπτώ και παραβύστω». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - που δεν υπάρχει τρόπος να διασταυρωθούν -  φέρουν τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ως πλειοδότη για την πρώτη άδεια, με προσφορά της τάξεως των 30(!) εκατ. ευρώ.

Στον Μαρινάκη(;) η πρώτη άδεια, με προσφορά άνω των 30(!) εκατ.© Sofokleousin.gr Στον Μαρινάκη(;) η πρώτη άδεια, με προσφορά άνω των 30(!) εκατ.

 Αναφέρεται  μάλιστα ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού – και άσπονδος εχθρός του  Γιάννη Αλαφούζου του Σκάι -  δεν σκοπεύει να «στήσει» καινούργιο κανάλι, αλλά θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει την υποδομή του Mega.

 Από άλλες πηγές αναφέρεται ότι η δεύτερη άδεια πήγε στον όμιλο Βαρδινογιάννη, χωρίς να διευκρινίζεται αν πλειοδότησε το Star Channel ή η κυπριακή εταιρεία ITV του Ν. Δάβαρη, που εκπροσωπεί συμφέροντα  του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Η μάχη των υπόλοιπων διεκδικητών θα κλιμακωθεί στις δύο επόμενες δημοπρασίες και ουδείς πλέον μπορεί να προβλέψει την έκβαση τους – που θα φθάσει ο πήχυς του τιμήματος και ποιοι θα είναι οι νικητές. Ως φαβορί εμφανίζονται ο Antenna και ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο "αγνωστος Χ" που ΄μπορεί να κάνει την έκπληξη, ανατρέποντας τα προγνωστικά.

Επισημαίνεται ότι οι προσφορές που έχουν γίνει σε μία δημοπρασία, είναι δεσμευτικές και για τις επόμενες. Αυτό σημαίνει ότι ένας υποψήφιος που θα προσφέρει «Χ» ποσό διεκδικώντας άδεια για την οποία δεν θα ανακηρυχθεί πλειοδότης, δεν μπορεί να ανακηρυχθεί πλειοδότης σε επόμενη δημοπρασία με προσφορά μικρότερη από «Χ». Θα υποχρεωθεί να καταβάλει ως τίμημα την υψηλότερη προσφορά που κατέθεσε σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας

Sofokleousin.gr

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ